събота, 6 август 2016 г.

Тема за размисъл!

Без коментар!!!


"Здравейте приятели! Pokemon GO или ЦРУ във всеки дом
Искате ли да ви разкажа нещо любопитно около новата мания Pokemon Go!? Нали не си мислите, че играта, в която са вманиачени вашите деца и много от вас самите, е просто компютърно забавление? Бегла справка показва, че разработчик на Pokemon Go е компанията Niantic Labs, която е стартъп на Google. Ще кажете: И какво от това?
Само че трябва да знаете, че неин основател е Джон Ханке, който преди това осъществява обширен проект за картографиране на повърхности, на основата на която са направени Google maps, Google earth и Google street. Още нещо любопитно е, че Джон Ханке е основател и на Keyhole, Inc - компания, която спонсорира инвестиционния фонд In-Q-Tel.
А това е фонд на ЦРУ, създаден напълно официално още през 1999 година. Каква обаче е целта на Pokemon Go? Докато автомобилите-роботи, които създадоха Google street, посетиха всички улички и заснеха нашите домове, лица, коли и т.н. отвън, целта на новата игра е да влезе и в домовете ни. И не само това.
Така се получават данни и за държавни учреждения, частни компании, казарми и още куп по-секретни поделения, защото и в тях има от така желаните за играещите покемони. Има и още. С качването на играта на вашето мобилно устройство вие се съгласявате да предоставите права на Niantic Labs.
Тези права се прехвърлят съответно на Google, ЦРУ и още знайни и незнайни организации. Правата са за достъп до камерата на устройството, микрофона, жироскопа, GPS-модула, както и до допълнителни устройства като флашки и по-големи преносими памети.
И така, играта е инсталирана и веднага ви уведомява, че първите три покемона са налице. Те винаги се появяват в близост до вас. Играта иска от вас да ги заснеме от всички страни и ви награждава с първия успех. Но получените снимки запечатват помещението, където се намирате, включително неговите координати и дори ъгъла на наклон на телефона.
Поздравления, току-що дадохте детайлна информация за вашия дом! На кого? Отговорете си сами. Това обаче не е всичко. Приемайки условията на Niantic, вие сте официално предупредени, макар и с малък шрифт, че компанията сътрудничи с различни държавни структури и частни организации и може да разкрива пред тях информация за вас или за вашето дете.
Но кой ти чете дребния шрифт? А в него има и една точка 6, която гласи: "Нашата програма няма възможност да изпълни командата Do not track" или с други думи "следим ви и ще продължаваме да ви следим". А ние и нашите деца продължаваме да се превръщаме в електронни зомбита.
ПОКЕМОНИ, А? Колко тъп трябва да е някой, за да се върже на това???"
Взето от стената на Cvetelina Angelova и е значим повод за размисъл...

Чрез Димитър Димитров

Няма коментари:

Публикуване на коментар