сряда, 3 август 2016 г.

Изцелението на тялото става чрез душата


Рано или късно всички хора се разболяват и болката намалява възможностите ни за работа и удоволствие, дори понякога отнема живота. Но малцина са наясно, че болестта се появява, когато губим нашата енергия, позволяваме да ни я откраднат или я насочваме към погрешни цели. Разбрана така, болестта ни отваря пътя към самолечението, към възможното чудо, тълкувайки заболяванията на тялото, каквито наистина са, като прояви на духовно неразположение. Страховете, фобиите, ниското самочувствие, прекомерното желание за контрол и други, могат да имат необичайни и трудни за диагностика физически последици, които можем да решаваме само ако се научим да поддържаме връзка с нашето най-дълбоко Аз.
Да научим езика на енергийната система на човека е средство да разбираме себе си, начин да се опознаем чрез тези духовни предизвикателства. Чрез разбиране на енергийната анатомия на душата, можем да идентифицираме запаметени модели на нашия живот, както и дълбоката връзка, която съществува във функционирането на ума, тялото и духа. Това самопознание ни предоставя удоволствие и спокойствие, и в същото време ни довежда до емоционално и психическо изцеление.
Обгражда ни една емоционална енергия, генерирана от вътрешни и външни, както положителни, така и отрицателни преживявания. Тази сила влияе на физическата тъкан на тялото. По този начин, Биографията на един човек, т.е., преживяванията ни, се превръщат в нашата Биология.
Нашите тела съдържат нашата история, всяка глава, стих, параграфи, ред по ред, всички събития и отношения в живота ни. Страхът, например, активира всички системи на организма, стомахът се стяга, сърдечната честота се ускорява и може тялото да започнеа да се поти. A при любящата мисъл може да отпуснете цялото тяло. Всички имаме негативни чувства, но не всяко отрицателно поведение предизвиква болест.
За да възникне заболяване, негативните емоции трябва да бъдат доминиращи, например, човек може да знае, че трябва да прости на някого, но решава, че ако продължи да е ядосан, изглежда по-силен. Продължавайки маниакално ядосан, има вероятност да развие заболяване, тъй като енергийното следствие от една отрицателна мания е безсилието.

Енергията е сила и мислейки настойчиво за миналото или бъдещето, за изтощителни и тъжни събития, отнема енергия от тялото, отслабва, и може да доведе до заболяване. Силата, която ни дава енергия, е от съществено значение за лечение и поддържане на здравето. Мислите, които генерират чувство на безсилие, не само водят до липса на самочувствие, но и разрушават енергията на физическото тяло и отслабват цялостното здраве.

Няма коментари:

Публикуване на коментар