неделя, 21 август 2016 г.

Не съдете хората, които грешат, защото всичко на този свят се връща!

Важното е вие какво, мислите, казвате и правите! Оставете другите да се изживяват, такива каквито искат.




 Автор: Валентина Минчева

Обичате ли да критикувате и да съдите хората според техните действия и постъпки? Позволявате ли си понякога да кълнете някои от тях, защото са се отнесли зле с вашата личност и са ви наранили? Защо обидите по ваш адрес ви връхлитат със страшна сила, макар и да са изречени от непознати?
Душата е чувствителна и лесно ранима, независимо от това, дали го показваме или не пред останалите. Когато някой си позволи да засегне нашата индивидуалност чрез груби думи, ние реагираме остро (в повечето случаи), защото имаме инстинкт за самосъхранение. Също така, ние винаги усещаме, кога един човек е положително настроен към нас и кога не.
Най-добре е да избягваме хора с негативна енергия, която можем да уловим отдалече. За съжаление има случаи, в които е наложително да се сблъскаме с отрицателното, за да можем да си научим урока. Не трябва да се оставяме да ни унижават, принизяват, третират като животни! Това не означава, обаче, че, когато ни нападнат ние трябва да отвръщаме със същото.
В моментите, в които ви се иска да крещите, да плачете, да се гневите пред някого, защото ви е наранил, опитайте се да не го приемете, т.е. да не допускате неприятното чувство да ви завладее.  Вместо това си кажете: „всичко на този свят се връща”. Това помага наистина. Ако се замислите за бедите, които вие сте причинили на другите около вас и онези, които са ви се случили след това, ще разберете, че нищо не остава безнаказано.
Съществува една невидима справедливост, ръководена от всевишна сила, която не можем да усетим , нито докоснем, но тя присъства навсякъде по всяко време сред нас. Когато искате да си отмъстите на човек, който ви е нагрубил сериозно, затворете очи и си представете, как всичко ще се стовари в определен момент върху неговите плещи. Няма как да се изплъзнем от ръцете на онази разрушителна мощ, която помита всичко след себе си.
Важно е да осъзнаем, че не ние сме тези, които трябва да съдим хората според техните постъпки или намерения. Винаги ще има нещо, което е в пъти по-могъщо от нас, способно да накаже жестоко обвиняемият, както и той да си получи заслуженото. Наличието на добро и зло в този живот, е изключително необходимо за поддържане на естествения баланс в природата.
Колкото по-хубави са нашите дела, думи и чувства, насочени навън – към околните, толкова по-прекрасни неща ще се връщат при нас след време. Неслучайно, доста пъти си служим със следната сентенция: „прави добро, за да ти се връща добро”. Лошите постъпки, пък, се насочват  обратно към нас, когато най-малко очакваме.
Много от нас не са способни да прощават на враговете си, за грешките, допуснати от тях. Не е нужно! Важно е вие да можете да бъдете в хармония със себе си, да не бъдете като останалите, които обичат да причиняват болка и да не съдите излишно! Насочете мисълта си към онези сили, които рано или късно застигат хората, които са ви е оскърбили.
Запомнете, всичко на този свят резонира, така че каквото изпращате около себе си, такова ще получавате в замяна!


Няма коментари:

Публикуване на коментар