сряда, 6 юли 2016 г.

Никога не губете времето и енергията си за онези, на които сте безразлични

Мисли,  осъзнавай, казвай и действай!!!

А в действителност ние   винаги избираме не това, което   ще  направим, а  това, което ще се случи, в  резултат от нашите действия. Така че преди да направите нещо глупаво, обмислете внимателно неговите последици, и  след това глупавите неща в живота ви ще бъдат много по-малко.
Не живейте така, сякаш ще живеете вечно.
Всеки един от нас ще умре. Това е неизбежно и е медицински факт. Може заради това да страдате, а е възможно да  направите усилие и да оставите тази тема веднъж завинаги. Не живейте така сякаш ще живеете вечно. И не живейте като че ли ще умрете утре. Осмислете тези  две твърдения и ще намерите своя собствена рецепта за щастлив живот.
Правете това, което вътрешно смятате за важно.
Ако се чудите какъв е  смисъла на живота, най-вероятно  това е просто депресия. Важен е не конкретният „смисъл  на живота“, а  усещането, че живеете осмислено. Правете това, което вътрешно считате за важно. Не забравяйте да си  повтаряте  това често. И не гонете успеха. Ако просто правете това, което чувствате за  важно, успехът ще ви застигне сам.
Не губете времето и енергията си за онези, на които сте безразлични, или – още по-лошо – за онези, които не ви  обичат.

На  този свят има много хора, с които можете да живеете в  в радост. Просто не трябва да бъдете затворени и подозрителни. Повярвайте, ако сте открити и добри, няма какво да изгубите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар