петък, 21 октомври 2016 г.

И отново...


И отново, „ Къде на майната си зимуват звездите по пладне, или КАК ДА ПРИЛАПАМЕ ЕДИН МИЛИОН Р Е Ш Е Н И Я“ от МИРЗАКАРИМ НОРБЕКОВ
Добре дошли в света на лудите…
                                                                                                  При-би-ра-ме се!
     Сега имам един въпрос към вас. Защо се е появило такова общество, където развалят децата и ги правят инвалиди?
Мислите, че е било специално измислено от някого? Не, станало е несъзнателно, никой не го е направил нарочно. Просто съществуват два пътя.
     Първият е трасе, направено за задоволяване на човешкия мързел. Вторият е пътечка, утъпкана от онези, които търсят себе си, в които гори светлинка.
     Ние с вас сме отгледани в най-мързеливото, най-безплодното, най-бесопрудоктивното общество.
     Когато детето не иска, то казва:
     -Не искам.
     Какво казва възрастния?
     -Зает съм, имам мно-о-ого работа.
     Въпреки, че нашето „зает съм“ и детското „не искам“ са едно и също.
     Когато, уважаеми възрастни, се преструваме на ужасно заети, кой знае защо казваме, че имаме мно-о-го работа. Просто го измисляме, защото не искаме, защото ни мързи.
     Благосъстоянието в нашето общество се възприема като стремеж да не се прави нищо. Ние прехвърляме всичките си проблеми на техниката, на оборудването, на апаратурата.
     Ако мързелът заговори от името на народа, непременно ще чуем, че народът пак има повишен стремеж към благосъстояние, че сме направили нова крачка по пътя към техническия прогрес. И учебния процес изцяло обслужва същия този наш мързел.
     Кои са повече: създаващите или мързеливите, които живеят за задоволяване на инстинкта? Кои са повече?
     Мързеливите са повече, скъпи мои, мързеливите. Те са огромното мнозинство.
     Архимед е един, физици – дал Бог. Лудият Архимед е направил откритие: „Еврика!“ – а хиляди физици учат другите и защитават дисертации. Разбирате ли? Точно така е и във всичко останало.
     Как го е постигнал?
     Интуиция!
     Значи преди всичко трябва да въстановим какво? Интуицията!
     Тогава вашият начин на мислене, скъпи мои, с времето ще се окаже по-различен от сегашния.
     Ако говорим патетично – а именно така трябва да се говори по темата, - с възстановяване на интуицията ще станете ангел-пазител на собствения си живот и на живота на семейството си – „слепите“ във вашия дом.
     Тогава ще добиете възможност да различавате черното от бялото, сивото от червеното, червеното от оранжевото, истината от полуистината. Защото шестото чувство не може да бъде излъгано.
     Ще започнете да виждате хората като на длан, те ще станат за вас отворена книга. С възстановяване на интуицията си, ако Господ ви прати вдъхновение, вие ще започнете пътя към себе си.


Няма коментари:

Публикуване на коментар