понеделник, 11 април 2016 г.

Законът за привличането и силата на мисълта

  Нашата Вселена се управлява от универсални закони, които не могат да се променят и нарушават, и един от тях е законът за привличане на енергиите. Простото му определение е – подобното привлича подобно. Една от най-мощните сили, въздействащи въру човека, е енергията на мисълта. Според закона за привличането нашите помисли и желания винаги се връщат. Мислите притежават съзидателна сила (отдавна е известна истината, че мисълта е материална ), затова в живота си получаваме точно това, което мислим. С помощта на енергията на мисълта могат да се привлекат всякакви събития – добри или лоши. И този закон действа безотказно !
  Ето няколко правила за усвояване :
 - получавате това, върху което фокусирате вниманието си .
 - позитивните мисли привличат позитивни събития, негативните – негативни.
 - ако се оплаквате от нещо, законът за привличането послушно привлича в живота ви още повече ситуации, от които можете да се оплачете.
 - ако мислите за успеха и го очаквате, без да допускате никакви съмнения, ще го получите.
 - ако през цялото време се страхувате да не изгубите нещо, в резултат го губите.
- ако непрекъснато мислите за това, което искате да получите, то получавате.
 - запълването на вниманието с грижи и тревоги води до стрес и нещастия.
 - запълването на вниманието с мисли за щастието го привлича в живота ви.
   Как се отправя запитване до Вселената и как идва отговора ? Всичко е много просто.Представете си тв кула, която предава сигнали на определена честота, и те се превръщат в картинки на екрана на вашия телевизор.Всеки канал има своя честота. Превключвайки каналите, ние избираме определена честота и получаваме изображението, предавано по дадения канал.
   По същия начин вашите мисли създават във Вселената определена честота, привличат всичко, което се намира на тази честота, а след това се връщат обратно във вид на картини от вашия живот. Ако искате да промените нещо, настройте се на друга честота, т.е. променете мисленето си !
   Вече сме наясно с теорията , сега да преминем към практиката. Как да постигнете изпълнение на всички желания ? За това е нужно да се научите да фокусирате своите мисли върху крайната цел. Това се нарича техника на визуализация – създаване на и/или реална картина на това, за което мислите.
   И така , какво желаете наистина най-силно ? Представете си желаното. Това трябва да бъде ярък, детайлно обмислен образ, тъй като на Вселената й е необходима конкретна “поръчка”. Така както трябва да се формулира ясно запитването, когато влизаме в интернет, където може да се открие почти всичко, иначе търсачките ще ни предлагат много излишна информация, а рискуваме да не получим търсената .
  За да постигнете по-бързо целта си, използвайте комплексен подход.

Опишете желаното на хартия – много ясно и детайлно.
Създайте стена на визуализацията . Изберете място в дома, където можете да окачите картинките на вашата мечта. Можете да създавате това, което очаквате , във всякакви образи : от рисунки, статуетки от глина или гипс, мозайка или витражно стъкло. Визуализирайте живота си , вие го творите !
Забравете частичката “НЕ” . Концентрирайте мислите си само върху това, което искате, но в никакъв случай върху това, което не искате. Изобщо забравете да мислите за нещо негативно, защото законът за привличането реагира на ключовите думи във вашите мисли. Ето какъв сигнал получава Вселената , когато произнасяте думи с отрицателна частичка или мислите за нещо лошо :
- “не искам да бъда сам (сама) – ДА БЪДА САМ (САМА)
- “нямам пари” – НЯМА ПАРИ
- “не искам непрекъснато да боледувам” – НЕПРЕКЪСНАТО ДА БОЛЕДУВАМ
И Т.Н.

 Заменете негатива с позитив ! При това мислете за предстоящите събития като за реални, вече случили се !
- “всичко е прекрасно в личния ми живот”
- “здрав съм чувствам се чудесно”
- “щастлив съм и успял”
   Стара народна мъдрост гласи : “Каквото посееш, това ще пожънеш”. Вашите мисли са семена, вашата реколта зависи от това, какви семена сте хвърлили в почвата.
Изпитвайте радост от своите размисли. Трябва да знаете , че е невъзможно едновременно да се чувствате зле и да имате добри мисли. Това е нарушение на закона, защото мислите определят чувствата.
Ако ви е зле, значи в съзнанието ви има мисли, които ви карат да се чувствате така. Законът за привличането обезателно ще отговори, като ви предаде още повече картини, от които ще ви стане още по-зле !
  Обратната страна на този медал са позитивните емоции. Щом те се появят, веднага ви става хубаво. Възхищение, радост,благодарност – изпитвайки приятно чувства, вие привличате към себе си още повече подобни емоции и това, което ви помага да се чувствате по-добре и по-добре .
Обичайте себе си. Околните ви виждат такива, каквито вие самите смятате, че сте ! Ако се мислите за некрасива, необразована, неуспяла личност – всички ще мислят за вас и ще ви възприемат по този начин. Ако не обичате себе си, никой няма да ви обикне. Ако не виждате у себе си достойнства, никой няма да ги забележи.
         И не забравяйте, че подобното привлича подобно !
6.   Всеки ден благодарете на Вселената за това, че ви има . Дори ако досега ви се е струвало, че всичко върви зле, сега ще разберете, че това не е така. Съдете сами : вие сте живи, не умирате от глад и студ , имате покрив над главата си,имате възможност да общувате с различни хора и и да се занимавате с интересни неща ....Списъкът може да се продължи с още много точки. За всичко това кажете “Благодаря!”. Ценете това, което имате и то ще се увеличи!
  Законът за привличането отразява и връща към нас именно това, върху което сме съсредоточили своите мисли. Знаейки това, вече сте способни да промените всяко обстоятелство в живота си – достатъчно е само да промените характера на мислите си. Призовавайте това, което искате да получите, мислете за него, настройвайте се и събитията ще започнат да се построяват така, че желанието ви обезателно ще се сбъдне !


От интернет 

Няма коментари:

Публикуване на коментар